Graag stel ik me hierbij aan u voor.

Mijn naam is Marie José Booij. Sinds 2012 verzorg ik lessen Nederlands aan anderstaligen.

Mijn grote interesse in de Nederlandse taal en de verschillende culturele achtergronden van mensen komen samen in mijn werk als zelfstandig docent en trainer NT2, dat ik met veel plezier uitvoer.

Vóór het jaar 2012 heb ik veel verschillende beroepen uitgeoefend die variëren van reisleider,

medewerker inkomend toerisme, grondstewardess, groepsleerkracht op de basisschool en hulpverlener bij een Alarmcentrale.

In het 2012-2013 heb ik al deze interesses gebundeld en heb ik een post-hbo opleiding docent NT2 aan de V.U. gevolgd en succesvol afgerond.

Sindsdien verzorg ik als zelfstandig docent-trainer veel trainingen aan anderstaligen. Ook verzorg ik trainingen op de werkvloer voor arbeidsmigranten en train ik vrijwilligers die werken met laaggeletterden.

Ik ben geregistreerd in het register van de BVNT2 (Beroepsvereniging voor docenten NT2) en ook in het register van het CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs).

Als persoon houd ik van reizen en ben ik geïnteresseerd in de gebruiken en gewoontes van andere culturen. Ook houd ik ervan om de Nederlandse taal aan anderstaligen aan te leren. Hierin vind ik het vooral belangrijk dat de anderstaligen het Nederlands leren gebruiken en in te zetten in alledaagse situaties. Dit helpt hen om zich thuis te voelen in het land waar ze voor langere tijd zullen wonen.

Ik bied met mijn bedrijf Booij Taaltrainingen trainingen aan voor anderstaligen van beginners tot vergevorderd niveau. Ook voor moedertaalsprekers die hun Nederlands willen verbeteren om zich beter te kunnen redden in onze maatschappij bestaat er een mogelijkheid om een taaltraject te volgen. Daarnaast kan ik ook een geheel op maat gemaakt taaltraject aanbieden. Voorbeelden daarvan zijn taaltrajecten op de werkvloer die geheel afgestemd zijn op de wensen van de opdrachtgever. Aan de taaltrajecten op maat gaat altijd een intakegesprek vooraf om de wensen en behoeften in kaart te brengen.

Naast het bieden van taaltrajecten kan Booij Taaltrainingen u ook adviseren op het gebied van aanvragen van subsidies die voor taaltrajecten van uw werknemers van belang kunnen zijn.